Tarta to jeden z cenniejszych i przyjemniejszych nabytków o które w ostatnich latach wzbogaciła się kuchnia polska. Już samo to, że można je przygotowywać w dwóch postaciach - na słono lub na słodko jest ważnym atrybutem, wskazującym dlaczego są tak popularne na prawie całym świecie. Przygotowana w wersji słonej, z wypełnieniem opartym na mięsie lub wędlinie będzie w stanie zaspokoić niemalże każdy, nawet największy głód. Natomiast w wersji na słodko, wypełniona świeżymi owocami zatopionymi w masie budyniowej przekona do siebie nawet największego sceptyka. Oczywiście nie da się przygotować prawdziwej tarty nie mając odpowiedniej formy do pieczenia. Trafnym wyborem niewątpliwie będzie forma taka jak ta, wykonana w zgodzie z wszystkimi tajnikami sztuki wypiekania tart. Odpowiednio pofalowane krawędzie oraz wytłoczone w specyficzny i nie do podrobienia sposób dno, które sprawią, że upieczona w nim tarta będzie w pełni odpowiadała standardom, jakie to danie winno spełniać.
Forma do pieczenia Synthia - idealna dla amatorów i profesjonalistów
Została wykonana ze specjalnie dobranej stali węglowej, dzięki czemu zminimalizowane zostało ryzyko przypadkowego przypalenia tarty w trakcie przebywania w piekarniku. Jednocześnie powinna ona w maksymalny sposób ułatwić wyjmowanie już upieczonego dania z wnętrza formy, unikając możliwego w innych naczyniach przywierania ciasta do dna i ścianek. Ma ona przy tym odpowiednio wysoką sztywność, przez co przenoszenie jej z pełną zawartością w postaci na przykład półpłynnej masy przed upieczeniem powinno być znacznie ułatwione. Trudno już dzisiaj wyobrazić sobie kuchnie współczesnych ludzi bez formy takiej, jak ta.