W profesjonalnej kuchni wysokiej jakości garnek to podstawa. Garnki
gastronomiczne, z racji intensywnej eksploatacji, powinny by
wyjątkowo trwałe, co gwarantuje zastosowanie najlepszej jakości
materiałów. Garnki Omega stworzone zostały z myślą o ich
profesjonalnym zastosowaniu, ponieważ idealnie sprawdzają się w
warunkach gastronomicznych. Garnki Omega wykonane zostały z
najwyższej jakości stali nierdzewnej. Zastosowanie wysokogatunkowej
stali nierdzewnej do produkcji naczyń kuchennych gwarantuje
bezpieczeństwo użytkowania i higieniczność. Garnki ze stali
nierdzewnej nie zawierają toksycznych związków chemicznych, ich
idealnie gładka powierzchnia uniemożliwia rozwój mikroorganizmów,
niezwykle łatwo utrzymać je w czystości i zachować ich nienaganny
wygląd. Są one także odporne na działanie stężonych kwasów i zasad
oraz wysokich temperatur. Grube ścianki pozwalają na dłuższe
utrzymywanie ciepła (0,6 mm). Garnki posiadają trójwarstwowe dno
(stal – aluminium – stal) dzięki czemu skumulowane podczas
podgrzewania ciepło równomiernie się po nim rozchodzi. Przyspiesza
to gotowanie, pozwalając zaoszczędzić czas, a tym samym zużycie
gazu oraz energii elektrycznej. Wielowarstwowe dno pozwala także
dłużej utrzymać temperaturę po zakończeniu gotowania. Skala na
wewnętrznej ściance ułatwia odmierzanie wody. Beznitowe
(spawane)mocowanie uchwytów ułatwia czyszczenie garnków,
gwarantując najwyższy poziom higieny. Nienagrzewające się uchwyty
podnoszą komfort pracy. Pokrywa w komplecie z garnkiem. Garnki są
przystosowane do użytkowania na wszystkich typach kuchni, także
indukcyjnych. Nadają się do mycia w profesjonalnych zmywarkach.