TŁUCZEK DO MIĘSA, KOTLETÓW
Użyteczny i funkcjonalny młotek z końcówką metalową, który świetnie sprawdza się przy ubijaniu kotletów, mięs czy schabu.
Praktyczne akcesorium kuchenne stanowi niezbędną pomoc dla każdego kucharza przy przygotowywaniu aromatycznych potraw mięsnych na imprezę urodzinową, przyjęcie weselne czy spotkanie świąteczne w gronie rodzinnym.
Solidne wykonanie artykułu zapewnia długotrwałe użytkowanie. Niezawodny tłuczek do mięsa to artykuł, który okazuje się przydatny w każdej kuchni przy ubijaniu kotletów schabowych czy drobiowych.
NIEZBĘDNIK W KAŻDEJ KUCHNI
Zalety:
- Solidność - można go użyć też to tłuczenia orzechów, a dzięki powierzchni kratowanej możliwe jest stworzenie oryginalnego wzoru na uformowanym cieście na ciasteczka
- Poręczność oraz ergonomiczna rączka - umożliwiają komfortowe użytkowanie czy transportowanie.
- Drewniana konstrukcja i rękojeść - dzięki nim tłuczek do mięsa nie wyślizguje się z rąk podczas używania, a co za tym idzie jest bardzo bezpieczny.
INFORMACJE:
- Materiał: drewno (rączka), metal (strony tłuczące)
- Wymiary: 29 x 11 x 4,5 cm
- Dwie powierzchnie do tłuczenia mięsa:
- strona kratkowana - używana może być do zmiękczenia mięsa, dlatego świetnie sprawdza się przy tłuczeniu schabu
- strona z paskami - służy do ubijania karkówki lub wołowiny - z powodzeniem rozbija bowiem włókna, które pod wpływem wysokiej temperatury mogą twardnieć
UWAGA - kopiowanie oraz rozpowszechnianie opisów i zdjęć jest zabronione przez NETFOX®. Ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.
Kod produktu: ##121347##