KADAX KOCIOŁEK ŻELIWNY MYŚLIWSKI 8L GARNEK OGNISKO
WYPRODUKOWANO W POLSCE
Chcesz przygotować aromatyczne dania na ognisku? Poznaj niesamowity smak potraw przyrządzonych w kociołku! Żeliwny kociołek myśliwski Hagen z powodzeniem użyjesz w warunkach polowych, jak i w domu. Pojemny garnek pozwoli na przygotowanie ulubionego gulaszu, pieczonek czy leczo, którym uraczysz swoich bliskich.
Starannie wykończony i wypalany w wysokiej temperaturze żeliwny kociołek będzie służyć przez długie lata w różnych warunkach. Zastosowany materiał doskonale przewodzi ciepło, dlatego dania przygotowane w naczyniu pozostaną przez dłuższy czas gorące. Sięgnij po kociołek i ciesz się niepowtarzalnym smakiem dań!
Kociołek myśliwski żeliwny - tradycyjny smak potraw i trwałość na lata
WYTRZYMAŁY – kociołek myśliwski Hagen to naczynie, które stworzono z doskonałej jakości żeliwa. Dzięki temu potrawy, które w nim przygotujesz, zachowają idealną temperaturę. Materiał jest także odporny na zarysowania czy stłuczenia.
POJEMNY – kociołek Hagen dostępny jest w dwóch pojemnościach: 8 oraz 10 litrów. W zależności od Twoich potrzeb lub tego, ile osób zamierza przy nim ucztować, możesz wybrać idealny wariant.
STABILNY – ogromną zaletą kociołka Hagen są trzy nóżki, na których wspiera się jego konstrukcja. Umożliwią Ci one bezpieczne umieszczenie naczynia nad paleniskiem lecz w razie potrzeby możesz bez trudu je odkręcić.
SZCZELNY – czynnikiem mającym realny wpływ na przygotowanie posiłku jest idealnie dopasowana pokrywka. Jej zastosowanie pozwoli Ci na poprawne i szybkie przyrządzenie ulubionej potrawy jednogarnkowej.
EFEKTOWNY – kociołek myśliwski Hagen jest niezwykle efektownym elementem wyposażenia kempingowego. Wszystkie jego elementy wykonane zostały z najwyższą precyzją. Całość designu dodatkowo umili czas na świeżym powietrzu.
SPECYFIKACJA:
- Kociołek myśliwski
- Materiał wykonania: żeliwo
- Pojemność: 8 L
- Szerokość: 36 cm
- Wysokość: 53 cm
- Wymiary garnka: 36 x 20 cm
- Wysokość nóżek: 19 cm
- Waga: 16 kg
SKŁAD ZESTAWU:
- Pojemny garnek
- Pokrywa z uchwytem i otworem
- Uchwyt dociskający pokrywę
- Trzy stabilne nóżki
WYPRODUKOWANO W POLSCE
Jak korzystać z kociołka myśliwskiego? Kilka przydatnych rad
PRZYGOTOWANIE KOCIOŁKA
- Kociołek należy wypalić na otwartym palenisku
- Następnie dokładnie umyć, napełnić czystą wodą i umieścić nad paleniskiem
- 2-3 razy zagotować wodę, co pozwoli na pozbycie się wszelkich pozostałości poprodukcyjnych
- Umyć produkt pod bieżącą, gorącą wodą, a następnie opłukać i dokładnie wysuszyć
- Natłuścić tłuszczem jadalnym w celu stworzenia powłoki ochronnej
UŻYTKOWANIE KOCIOŁKA
- Pod naoliwionym i napełnionym kociołkiem rozpalić ognisko
- Odpowiednio dokręcić pokrywę kociołka
- Używać wyłącznie suchego drewna, węgla drzewnego lub brykietu z węgla drzewnego
- NIE WOLNO UŻYWAĆ – chemicznych paliw, sklejek, płyt wiórowych, koksu, węgla kamiennego, śmieci
- Po zakończeniu gotowania gruntownie oczyścić, osuszyć i zakonserwować kociołek tłuszczem
WŁAŚCIWOŚCI ŻELIWA
- Żeliwo, z którego wykonany jest kociołek, jest bardzo wrażliwe na różnice temperatur, co oznacza, że kociołek należy rozgrzewać stopniowo
- Rozgrzanego kociołka nie wolno zalewać zimną wodą
- Nie należy zostawiać kociołka w wilgotnym środowisku
- Nie należy nadmiernie obciążać urządzenia