KADAX KOCIOŁEK ŻELIWNY MYŚLIWSKI 8L GARNEK OGNISKO

WYPRODUKOWANO W POLSCE

Chcesz przygotować aromatyczne dania na ognisku? Poznaj niesamowity smak potraw przyrządzonych w kociołku! Żeliwny kociołek myśliwski Hagen z powodzeniem użyjesz w warunkach polowych, jak i w domu. Pojemny garnek pozwoli na przygotowanie ulubionego gulaszu, pieczonek czy leczo, którym uraczysz swoich bliskich.

Starannie wykończony i wypalany w wysokiej temperaturze żeliwny kociołek będzie służyć przez długie lata w różnych warunkach. Zastosowany materiał doskonale przewodzi ciepło, dlatego dania przygotowane w naczyniu pozostaną przez dłuższy czas gorące. Sięgnij po kociołek i ciesz się niepowtarzalnym smakiem dań!

Kociołek myśliwski żeliwny - tradycyjny smak potraw i trwałość na lata

WYTRZYMAŁY – kociołek myśliwski Hagen to naczynie, które stworzono z doskonałej jakości żeliwa. Dzięki temu potrawy, które w nim przygotujesz, zachowają idealną temperaturę. Materiał jest także odporny na zarysowania czy stłuczenia.

POJEMNY – kociołek Hagen dostępny jest w dwóch pojemnościach: 8 oraz 10 litrów. W zależności od Twoich potrzeb lub tego, ile osób zamierza przy nim ucztować, możesz wybrać idealny wariant.

STABILNY – ogromną zaletą kociołka Hagen są trzy nóżki, na których wspiera się jego konstrukcja. Umożliwią Ci one bezpieczne umieszczenie naczynia nad paleniskiem lecz w razie potrzeby możesz bez trudu je odkręcić.

SZCZELNY – czynnikiem mającym realny wpływ na przygotowanie posiłku jest idealnie dopasowana pokrywka. Jej zastosowanie pozwoli Ci na poprawne i szybkie przyrządzenie ulubionej potrawy jednogarnkowej.

EFEKTOWNY – kociołek myśliwski Hagen jest niezwykle efektownym elementem wyposażenia kempingowego. Wszystkie jego elementy wykonane zostały z najwyższą precyzją. Całość designu dodatkowo umili czas na świeżym powietrzu.

SPECYFIKACJA:

  • Kociołek myśliwski
  • Materiał wykonania: żeliwo
  • Pojemność: 8 L
  • Szerokość: 36 cm
  • Wysokość: 53 cm
  • Wymiary garnka: 36 x 20 cm
  • Wysokość nóżek: 19 cm
  • Waga: 16 kg

SKŁAD ZESTAWU:

  • Pojemny garnek
  • Pokrywa z uchwytem i otworem
  • Uchwyt dociskający pokrywę
  • Trzy stabilne nóżki

WYPRODUKOWANO W POLSCE

Jak korzystać z kociołka myśliwskiego? Kilka przydatnych rad

PRZYGOTOWANIE KOCIOŁKA

  • Kociołek należy wypalić na otwartym palenisku
  • Następnie dokładnie umyć, napełnić czystą wodą i umieścić nad paleniskiem
  • 2-3 razy zagotować wodę, co pozwoli na pozbycie się wszelkich pozostałości poprodukcyjnych
  • Umyć produkt pod bieżącą, gorącą wodą, a następnie opłukać i dokładnie wysuszyć
  • Natłuścić tłuszczem jadalnym w celu stworzenia powłoki ochronnej

UŻYTKOWANIE KOCIOŁKA

  • Pod naoliwionym i napełnionym kociołkiem rozpalić ognisko
  • Odpowiednio dokręcić pokrywę kociołka
  • Używać wyłącznie suchego drewna, węgla drzewnego lub brykietu z węgla drzewnego
  • NIE WOLNO UŻYWAĆ – chemicznych paliw, sklejek, płyt wiórowych, koksu, węgla kamiennego, śmieci
  • Po zakończeniu gotowania gruntownie oczyścić, osuszyć i zakonserwować kociołek tłuszczem

WŁAŚCIWOŚCI ŻELIWA

  • Żeliwo, z którego wykonany jest kociołek, jest bardzo wrażliwe na różnice temperatur, co oznacza, że kociołek należy rozgrzewać stopniowo
  • Rozgrzanego kociołka nie wolno zalewać zimną wodą
  • Nie należy zostawiać kociołka w wilgotnym środowisku
  • Nie należy nadmiernie obciążać urządzenia