KADAX MASELNICZKA Z POKRYWĄ MASELNICA CERAMICZNA
100 % PRODUKT POLSKI
SPRAWDŹ NASZĄ KAMIONKĘ
Wklej link do przeglądarki i obejrzyj film:
https://youtu.be/l7oqjG9Cmko
Jeśli nieodłącznym elementem diety Twojej rodziny jest masło, praktyczna i efektowna maselniczka Olympia z pewnością będzie czymś, co zdoła Cię zainteresować. Jej kształt nawiązuje do klasyków designu, swoją formą przypominając nieco brytfannę o zaokrąglonych krawędziach.
Zarówno pojemnik, jak i pokrywka z uchwytem utrzymane są w kolorystyce ciemnego brązu. Warstwa szkliwa, obecna wewnątrz i na zewnątrz naczynia, nie tylko zapewnia całości połysk, ale także ułatwi czyszczenie maselnicy. Nie zwlekaj i sięgnij po ten urokliwy przedmiot!
Maselniczka kamionkowa - funkcjonalny i ozdobny element wyposażenia
STYLOWA – ręcznie wykonana maselniczka Olympia charakteryzuje się klasycznym, a przy tym eleganckim wyglądem. Jej tradycyjny kształt i brązowo-beżowa kolorystyka z napisem \"Masło\"" zachwyci każdego miłośnika niepowtarzalnych akcesoriów kuchennych.
TRWAŁA – naczynie marki Kadax zostało stworzone z ceramiki wysokiej klasy. Nie pochłania i nie oddaje zapachów, dlatego jest dedykowana bezpośredniemu kontaktowi z żywnością. Co więcej, jest odporna na ewentualne zarysowania, dzięki czemu posłuży na wiele lat.
POJEMNA – maselniczka Olympia ma pojemność 0,7 litra. W praktyce oznacza to, że z powodzeniem pomieści w swoim wnętrzu większość kostek masła. Dzięki pokrywce masło dłużej zachowuje świeżość i smak.
ŁATWA DO CZYSZCZENIA – zarówno od swojej zewnętrznej, jak i wewnętrznej strony maselniczka Olympia została pokryta warstwą szkliwa. Dzięki niemu naczynie szybko oczyścisz z pozostałości masła, również w zmywarce.
SPECYFIKACJA:
- Maselnica kamionkowa
- Materiał: ceramika kamionka
- Kolor: brązowy, beżowy
- Pojemność: 0,7 L
- Wymiary: 17 x 13 x 9 cm
- Waga: 0,8 kg
- Możliwość używania w piekarniku
- Możliwość używania w kuchence mikrofalowej
- Możliwość mycia w zmywarce
UWAGA: Ze względu na produkcję ręczną, produkty mogą się nieznacznie od siebie różnić.
ZALETY ZASTOSOWANIA KAMIONKI
Kamionka to jeden z najbardziej uniwersalnych i wielozadaniowych materiałów ceramicznych, dlatego możliwe jest stworzenie z niej praktycznie każdego naczynia. Co więcej, proponowane przez markę Kadax wyroby tego typu są rękodziełami, dzięki czemu każdy egzemplarz danej serii odznacza się unikalnością.
Niezwykle istotną cechą wyrobów kamionkowych jest ich proekologiczny charakter. Masa porcelitowa, z której powstają wyroby Kadax to materiał w pełni naturalny. Każde wykonane naczynie jest bezpieczne w kontakcie z żywnością - nie wydziela niekorzystnych substancji i nie pochłania zapachów.
Rękodzieła pokrywane są sporą warstwą szkliwa, która nie tylko utrzymuje je w dobrym stanie wizualnym (zabezpieczając powierzchnię przed zarysowaniami, ścieraniem czy wyblaknięciem), ale dodatkowo wzmacnia ich trwałość i wydłuża możliwość użytkowania.
TECHNOLOGIA WYTWARZANIA KAMIONKI
PRZYGOTOWANIE FORMY: masa porcelitowa jest odpowiednio przygotowana, a następnie wprowadzona do konkretnej formy i pozostaje w niej około 2-3 godzin, aż do wyrośnięcia.
SUSZENIE: wysychanie i utwardzanie się masy porcelitowej zazwyczaj trwa około dobę. Proces ten może przebiegać krócej lub dłuższej w zależności od wielkości naczynia.
CZYSZCZENIE I WYPALANIE: następnie ma miejsce pierwsze czyszczenie z drobnych pyłków i wypalenie produktu w około 900 stopniach Celsjusza. Po wystudzeniu ponownie usuwane są zanieczyszczenia, a następnie wyrób jest szkliwiony i wypalany w temperaturze 1200 stopni.
STYGNIĘCIE: ponowne stygnięcie produktu jest wolne i stopniowe (trwa kilka godzin). Zbyt nagły kontakt rozgrzanego naczynia z zimnym powietrzem mógłby błyskawicznie uszkodzić jego powierzchnię. Gotowy produkt trafia w ręce usatysfakcjonowanych klientów.