KADAX NACZYNIE ŻAROODPORNE SZKLANE 2,2L Z POKRYWKĄ DO ZAPIEKANIA OKRĄGŁE
Wytrzymałe naczynie żaroodporne marki KADAX, które świetnie sprawdza się do przygotowywania aromatycznych, duszonych potraw, a także wypieków i smacznych dań, które na długo zostaną w pamięci zaproszonych gości - rodziców, znajomych z pracy czy przyjaciół.
Naczynie do zapiekania z pokrywką jest doskonałym rozwiązaniem w kuchni, a do tego pięknie się prezentuje. Co więcej, jest łatwe w użyciu i pozwala zapiec pyszne posiłki mięsne, warzywne lub makaronowe, zachować ich unikalny smak i podbić żołądki gości. Warto się w nie wyposażyć!
SPECYFIKACJA:
- Naczynie żaroodporne
- Materiał: szkło borowokrzemowe
- Kolor: transparentny
- Kształt: okrągły
- Pojemność: 2,2 L
Naczynie żaroodporne - Twoja droga do perfekcyjnych potraw
BEZPIECZNE DLA ŻYWNOŚĆI -przedmiot nie wchodzi w reakcję z żywnością i nie absorbuje zapachów. Można używać go w piekarniku, na kuchenkach elektrycznych, płytach ceramicznych, jak również w zamrażarkach. Dopuszczalne jest też użycie na kuchence gazowej, używając płytki rozprowadzającej ciepło.
UNIWERSALNE ZASTOSOWANIE - dzięki naczyniu duszenie mięsa czy przyrządzenie ulubionych burgerów, kiełbasek, warzyw, zapiekanek po bolońsku czy z brokułami, lasagne, zapiekanego ryżu czy pieczonej golonki przebiega szybko, sprawnie i bezpiecznie. Co więcej, gotowanie w naczyniu żaroodpornym nie wymaga użycia tłuszczu, co jest istotną zaletą zdrowotną.
ODPORNOŚĆ NA TEMPERATURĘ - produkt wykonany jest ze szkła borowokrzemowego i w przeciwieństwie do szkła sodowego, jest odporne na wysokie i niskie temperatury (od +300 do –40 stopni), można więc wstawić naczynie do lodówki bez obawy, że pęknie.
WYGODA UŻYTKOWANIA - naczynie posiada ergonomiczne uchwyty po obu stronach, dlatego po wyjęciu z piekarnika można je bez obawy postawić na stole, ułatwiając sobie i gościom dostęp do pyszności. A po zakończonym posiłku, aby oszczędzić czas i energię, można umyć je w zmywarce do naczyń.
RÓŻNE ROZMIARY - w naszej ofercie znajduje się wiele naczyń żaroodpornych - owalnych, prostokątnych i okrągłych. Większe naczynia przydadzą się do przyrządzenia dań dla całej rodziny, mniejsze do przygotowania kolacji dla dwojga czy sytej przekąski dla dzieci.