Jajko – podstawa polskiej diety
Jajka to wyjątkowe potrawy na polskim stole. Od zawsze znajdowały uznanie zarówno w oczach wysoko postawionych obywateli, jak i tych najuboższych. Ich zaletą była i jest zarówno łatwa dostępność – wszak kury znajdują się nadal w większości gospodarstw – jak i wysokie wartości odżywcze oraz mnóstwo sposobów na ich przyrządzenie. W Polsce najchętniej spożywane są one jednak pod postacią jajecznicy oraz tej klasycznej, czyli gotowanej w skorupce. Do tej drugiej postaci znakomicie nadaje się kieliszek, dzięki któremu spożywanie tej potrawy może okazać się znacznie większą przyjemnością, niż dotychczas. Stal nierdzewna, z której wykonany jest kieliszek na jajko, to gwarancja trwałości a jednocześnie oznaka niezwykłego designu, które z pewnością wpłyną na komfort spożywanego śniadania.
Na miękko czy na twardo?
Odwieczna polemika między fanami tej niezwykłej potrawy – gotować jajka na miękko czy na twardo? Żółtko ciemne czy jasne, lejące się czy całkowicie zakrzepnięte? Niezależnie od tego, jak są przyrządzane, kieliszek na jajko pogodzi z pewnością wszystkich dyskutantów. Niezależnie od tego, jak zostaną one przyrządzone, kieliszek ów stanowić będzie istotny element konsumpcji i dzięki niemu każdy fan tej tradycyjnej potrawy poczuje się usatysfakcjonowany konsumpcją. Wszak naczynie, z którego korzystamy podczas jedzenia potrafi znacząco poprawić wrażenia kulinarne, a stal nierdzewna, z którego wykonane są kieliszki do jajek znacząco podnosi walory estetyczne i powoduje uczucie przynależności do pewnej elitarnej grupy smakoszy. Warto więc rozważyć zakup tak drobnej, a jednocześnie tak potrzebnej rzeczy.