Nóż bambusowy do smarowania – jak po maśle
Chrupiąca kromka świeżego, domowego chleba z ziołowym masłem? A może croissant z figową konfiturą? Niezależnie od tego, co wolisz na śniadanie, przyda Ci się wygodny nóż do smarowania. Jego naturalna odporność na wilgoć i twardość bambusowych włókien sprawiają, że ten nóż będzie Ci służył przez wiele lat. Drewno bambusowe nie wchodzi w reakcje z jedzeniem, dzięki temu nie zmienia smaku potraw i nie przyjmuje od nich zapachów. Jest ekologicznym wyborem, który jest w pełni biodegradowalny.
Wygodnie wyprofilowany nóż dobrze leży w dłoni. Obłe, szerokie ostrze gwarantuje gładkie i szybkie rozsmarowanie ulubionego serka, hummusu lub masła. Ze względu na swoją lekkość jest również świetnym elementem wyposażenia piknikowego kosza.
Swoją naturalnością wpisuje się w stylistykę każdej kuchni i jest estetycznym dodatkiem na stole. W zestawieniu z maselnicą z bambusową podstawą tworzy spójny duet, który ułatwia codzienne przygotowywanie potraw.
Dzięki temu, że nóż jest lekki i nie ma ostrych krawędzi, jest bezpieczny dla najmłodszych, pozwalając im na samodzielne przygotowanie sobie fantazyjnego śniadania.