Nóż do plastrowania Obsidian – niezbędnik w nowoczesnej kuchni
W nowoczesnej kuchni przydatne są różne rodzaje noży. Pokrojenie na plastry mięsa – takiego jak wędlina, kiełbasy czy pieczeń – jest dużo wygodniejsze, jeśli dysponujesz specjalnym ostrzem. Doskonałym wyborem będzie nóż do plastrowania Obsidian marki Zwieger poddany poczwórnemu systemowi ostrzenia, który ułatwia szybkie i wygodne krojenie mięsa.
Nóż do plastrowania Obsidian został zrobiony ze stali nierdzewnej i tworzywa ABS. Materiały te charakteryzują się dużą trwałością. Ostrze to full – tang, gdzie głownia i rękojeść są całością, co zapewnia niezwykłą wytrzymałość produktu. Rączka z tworzywa ABS jest wygodna i ergonomiczna. Kolor rączki – czarny. Wymiary wynoszą: 20 × 8 cm.