Patelnia żeliwna głęboka ciężka

Chcesz gotować łatwiej, bardziej smacznie i zdrowo Przepis na to jest dość prosty – powrót do starych metod, czyli gotowanie i smażenie na żeliwie. Żeliwna patelnia pozwoli Ci łatwiej usmażyć ulubione danie, poprawić jego smakowitość, a także zmniejszyć kaloryczność!

Wykonana z trwałego materiału na długo posłuży do przyrządzania gulaszu, smażenia mięs czy gotowania sosów. Sprawdź, ile korzyści może Ci zaoferować jeden prosty produkt!


Żeliwna patelnia z wygodnym uchwytem

Patelnia żeliwna charakteryzuje się doskonałym przewodnictwem cieplnym, co oznacza, że nagrzewa się tak samo na całej powierzchni. Nie ma więc mowy o tym, żeby nie dosmażyć jakiejś potrawy ze względu na nierównomierne nagrzanie patelni.

Jej istotnym atutem jest także doskonałe utrzymywanie ciepła, dlatego dania przygotowane na patelni znacznie dłużej pozostają gorące. Co więcej, nasza patelnia wyposażona jest w wygodną rączkę, która ułatwia gotowanie i smażenie potraw.

Okrągła patelnia żeliwna na ognisko, gaz, indukcję

Patelnia z żeliwa jest odporna na wysokie temperatury, dlatego naczynie nie będzie się zniekształcać i wybrzuszać podczas gotowania. Nadaje się do gotowania na ogniu, w piekarnikach, kuchenkach gazowych i elektrycznych, płytach grzewczych, ceramicznych i indukcyjnych.

Jest bezpieczna dla zdrowia, ponieważ nie zawiera żadnych szkodliwych substancji. Żeliwo ma wpływ na nasze zdrowie, poprawia zdrowotność i aromat dań. Patelnie żeliwne wzbogacają potrawy o żelazo, dlatego szczególnie polecane są osobom z anemią. Co więcej, nie wymagają używania tłuszczu do smażenia, co zmniejsza także kaloryczność przyrządzanych potraw.


SPECYFIKACJA:

  • Materiał wykonania: żeliwo
  • Kolor: czarny
  • Wymiary: 49 x 7,5 cm
  • Średnica: 27,7 cm
  • Waga: 2,82 kg

Solidna patelnia łatwa do czyszczenia

Solidna patelnia żeliwna jest łatwa w utrzymaniu czystości, co z pewnością doceni każdy gospodarz i gospodyni. Posiada nieprzywierającą powierzchnię, dlatego nie musisz już martwić się koniecznością zdrapywania potraw z naczynia po ich przyrządzaniu. Z patelnią żeliwną te problemy znikną raz na zawsze!

Wystarczy, że po ostudzeniu, umyjesz ją pod bieżącą ciepłą wodą i odstawisz do osuszenia, aby uniknąć powstawania rdzy. Po każdym umyciu patelnię najlepiej natłuścić cienką warstwą oleju roślinnego, aby posłużyła na dłuższy czas.

Trwała i ciężka patelnia żeliwna

Tradycyjna patelnia żeliwna to produkt, który będzie służył przed długie lata, a jeśli odpowiednio o niego zadbasz to być może przyda się także przyszłym pokoleniom. To inwestycja, która pozwoli gotować Ci dłużej i zdrowiej dla całej rodziny! Żeliwna patelnia z naszej oferty posiada optymalną średnicę 27,7 cm, dlatego bez problemu przyrządzisz na niej dania dla kilku osób.

Przekonaj się, jak patelnia żeliwna może poprawić apetyczność Twoich potraw!