Talerz PAVOT

   Nic tak nie dodaje potrawie jeszcze lepszego smaku, jak piękna oprawa talerza, na którym jest wyłożona. W ekskluzywnych restauracjach zawsze dbają o to, by nasz posiłek nie tylko stymulował kubki smakowe, ale i pozostałe zmysły, w tym wzrok. Obecne badania wskazują na to, że talerz, z którego jemy ma znaczenie w odbieraniu przez nas posiłku. Talerze PAVOT łączą ze sobą najwyższą jakość oraz modny design. Cała kolekcja Pavot to definicja nowoczesnego wzornictwa, nawiązującego do kolorów natury, które od kilku sezonów niezmiennie królują we wnętrzach. Szkliwione talerze wzbogacono surowym, kamionkowym obrzeżem, które podkreśli smak i wyostrzy odczucia związane z ułożonym na talerzu daniem. Cętkowane rzemieślnicze wykończenie w połączeniu w kamionkowym materiałem to gwarancja trwałości, dlatego talerze są odpowiednie do mycia w zmywarce

Piękna oprawa to podstawa najsmaczniejszego posiłku

  • talerz o nowoczesnym wzornictwie
  • wykonany z połączenia trwałych materiałów
  • odpowiednie do mycia w zmywarce
  • idealne do restauracji lub do domowej jadalni
  • dostępne w różnych kolorach i dwóch rozmiarach

 

Przepis na pyszny makaron:

  • 200 g makaronu typu penne
  • 100 g boczku wędzonego
  • 1 cebula
  • 100 g świeżego szpinaku
  • 2 pomidory
  • 3 łyżki serka śmietankowego
  • sól, pieprz, bazylia

Boczek wędzony kroimy w kosteczkę i podsmażamy. Dodajemy drobno pokrojoną cebulę i wszystko razem smażymy ciągle mieszając, aż cebulka się zeszkli. W międzyczasie gotujemy makaron do postaci al dente. Na patelnie dodajemy szpinak i smażymy do momentu, aż zwiędnie. Dodajemy pokrojone pomidory, mieszamy i smażymy przez około minutę. Dodajemy serek, mieszamy. Dokładamy ugotowany i odcedzony makaron i wszystko razem smażymy przez minutę, ciągle mieszając. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i bazylią.