Łyżka cedzakowa, szumówka to niezastąpiona pomoc w kuchni podczas odcedzania makaronu, pierogów, kopytek, pyz czy klusków. Nie rysuje powierzchni, więc może być używana do wszystkich naczyń i garnków.

Zalety łyżki cedzakowej:
  • ułatwia odcedzanie makaronu, pierogów, kopytek, pyz czy klusków;
  • wykonana z wytrzymałych materiałów wysokiej jakości;
  • drewniane wykończenie szumówki zapobiega nagrzewaniu się rączki;
  • rączka posiada wygodny otwór, umożliwiający zawieszenie łyżki;
  • nie niszczy naczyń, nie rysuje wrażliwych powierzchni, takich jak np. teflon czy granit;
  • jest odporna na wysokie temperatury, nawet do 170°C.

Parametry: ,
  • długość: 35 cm
  • szerokość: 10,5 cm
  • waga: 80 g
  • materiał: nylon, drewno akacjowe, stal nierdzewna
  • kolor: czarny, brązowy
  • nie myć w zmywarce ze względu na drewno akacjowe
  • nie zostawiać na rozgrzanej patelni lub w garnku

Chcesz szybko i skutecznie odcedzić makaron, pierogi, pyzy, kopytka czy inne kluski? Wykorzystaj do tego łyżkę cedzakową! Ułatwi wyjęcie potrawy z naczynia, a dzięki specjalnym dziurkom usunie nadmiar wody. Wykonana została z wysokiej jakości materiałów, takich jak nylon, drewno akacjowe i metal. Jest odporna na wysokie temperatury i uszkodzenia mechaniczne. Nie rysuje powierzchni, więc może być używana do teflonowych, granitowych, ceramicznych i szklanych naczyń oraz posiadających inne nieprzywierające powłoki. Wygodna drewniana rączka zapobiega nagrzewaniu się szumówki. W górnej części posiada otwór umożliwiający powieszenie łyżki na haczyku.