Chochla, inaczej łyżka do nalewania zupy, gulaszu, sosu czy
kompotu to jedno z akcesoriów kuchennych, ułatwiających nakładanie
potraw, które powinny znaleźć się w każdej kuchni.
Zalety łyżki do nalewania zupy, gulaszu, sosu:
Parametry:
Chochla, łyżka do zupy, sosu, gulaszu czy kompotu umożliwi Ci szybkie nakładanie potraw w postaci płynnej. Z jej pomocą z łatwością nalejesz zupę do talerza, bez rozlewania i brudzenia kuchni. Wykonana z nylonu nie niszczy naczyń, ponieważ nie rysuje nieprzywierających powłok. Jest wytrzymała na wysokie temperatury, nawet do 170°C. Drewniana rączka nie nagrzewa się w trakcie używania. Rączka w górnej części posiada specjalny otwór, dzięki któremu możesz powiesić chochlę, a tym samym oszczędzić miejsce w kuchennej szufladzie. Dodatkową zaletą łyżki jest jej nowoczesny wygląd.
Zalety łyżki do nalewania zupy, gulaszu, sosu:
- odpowiednia do naczyń teflonowych, granitowych, ceramicznych i z innymi powłokami nieprzywierającymi;
- drewniana rączka nie ulega nagrzewaniu;
- odporna na wysokie temperatury aż do 170°C;
- w górnej części rączki posiada otwór, który umożliwia zawieszenie chochli;
- elegancka i praktyczna.
Parametry:
- długość: 31 cm
- szerokość: 8,5 cm
- waga: 75 g
- materiał: nylon, drewno akacjowe, stal nierdzewna
- kolor: czarny, brązowy
- nie myć w zmywarce ze względu na drewno akacjowe
- nie zostawiać na rozgrzanej patelni lub w garnku
Chochla, łyżka do zupy, sosu, gulaszu czy kompotu umożliwi Ci szybkie nakładanie potraw w postaci płynnej. Z jej pomocą z łatwością nalejesz zupę do talerza, bez rozlewania i brudzenia kuchni. Wykonana z nylonu nie niszczy naczyń, ponieważ nie rysuje nieprzywierających powłok. Jest wytrzymała na wysokie temperatury, nawet do 170°C. Drewniana rączka nie nagrzewa się w trakcie używania. Rączka w górnej części posiada specjalny otwór, dzięki któremu możesz powiesić chochlę, a tym samym oszczędzić miejsce w kuchennej szufladzie. Dodatkową zaletą łyżki jest jej nowoczesny wygląd.