Chochla, inaczej łyżka do nalewania zupy, gulaszu, sosu czy kompotu to jedno z akcesoriów kuchennych, ułatwiających nakładanie potraw, które powinny znaleźć się w każdej kuchni.

Zalety łyżki do nalewania zupy, gulaszu, sosu:

  • odpowiednia do naczyń teflonowych, granitowych, ceramicznych i z innymi powłokami nieprzywierającymi;
  • drewniana rączka nie ulega nagrzewaniu;
  • odporna na wysokie temperatury aż do 170°C;
  •  w górnej części rączki posiada otwór, który umożliwia zawieszenie chochli;
  • elegancka i praktyczna.

Parametry: 
  • długość: 31 cm
  • szerokość: 8,5 cm
  • waga: 75 g
  • materiał: nylon, drewno akacjowe, stal nierdzewna
  • kolor: czarny, brązowy
  • nie myć w zmywarce ze względu na drewno akacjowe
  • nie zostawiać na rozgrzanej patelni lub w garnku


Chochla, łyżka do zupy, sosu, gulaszu czy kompotu umożliwi Ci szybkie nakładanie potraw w postaci płynnej. Z jej pomocą z łatwością nalejesz zupę do talerza, bez rozlewania i brudzenia kuchni. Wykonana z nylonu nie niszczy naczyń, ponieważ nie rysuje nieprzywierających powłok. Jest wytrzymała na wysokie temperatury, nawet do 170°C. Drewniana rączka nie nagrzewa się w trakcie używania. Rączka w górnej części posiada specjalny otwór, dzięki któremu możesz powiesić chochlę, a tym samym oszczędzić miejsce w kuchennej szufladzie. Dodatkową zaletą łyżki jest jej nowoczesny wygląd.